Hoş Geldiniz.
Bu Tedavi ile ilgili doktor ile görüşmek ister misiniz?
Op.Dr. Nuh GÜMÜŞTEKİN
DARICA KÜRTAJ FİYATLARI
DARICA sınırları içinde gizli kürtaj fiyatları için sitedeki iletisim numarasından bize ulaşabilirsiniz.
Kürtaj nasıl yapılır?
Kürtaj Öncesi Yapılması Gerekenler (Jinekolog Tarafından)
Kürtaj operasyonu öncesi jinekolojik muayene ve vajinal ultrason yapılmalıdır. Böylece rahim yapısı incelenir, kürtaja engel ya da anomalilerin tespit edilir, kist, miyom gibi durumlar varsa belirlenir ve değerlendirme yapılır. Aynı zamanda annenin kan grubundan kullandığı olduğu ilaçlara, soygeçmişinden sistemik hastalıklarına ve daha önceki hamilelik hikayelerine kapsamlı bir muayene yapılır. Kan uyuşmazlığı – Rh Uyuşmazlığı vakalarında; kürtaj işleminden 72 saat sonrası için “Anti-D” kan uyuşmazlık iğnesi verilir. Bu sebeple kan uyuşmazlığı durumları için çiftlerin her ikisinin de kan grubu bilinmelidir. Kan uyuşmazlığı iğnesinin yapılması bir önlemdir.
Hastanın psikolojik durumunda bir i dengesizlik ya da dikkat çeken bir durum gözlenirse kadın doğum uzmanı doktorun mutlaka bir psikiyatri uzmanından konsültasyon istemesi ve işlemi bir süre bekletmesi gerekir.
Aşağıdaki iletişim butonlarından 7/24 bilgi ve randevu alabilirsiniz.
3000 ₺’den Başlayan Fiyatlarla
Kesinlikle Bilgi Gizliliğiniz sağlanmaktadır.
Kürtaj fiyatları ücreti ne kadar?
Bugün için kürtaj fiyatları yukarıda anlatılan başvuran hastanın muayene durumuna bağlı olarak değişmekle birlikte 3000-5000 TL civarından başlamaktadır.
Kürtaj Öncesi Yapılması Gerekenler (Hasta Tarafından)
Kürtaj genel anestezi (hasta uyutularak) ya da lokal anestezi ile yapılabilmektedir. Bu noktada hekimin yönlendirmesi ve hastanın kararı önemlidir. İşlem genel anestezi ile yapılacaksa hastanın kürtajdan 4 saat öncesine kadar aç ve susuz kalması gerekmektedir. 4 saat süreyle aç ve susuz kalma gerekliliği kürtaja özel bir durum olmayıp genel anestezi sebebiyledir.
Kürtaj Nasıl Yapılır?
Vakumlu Kürtaj
İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması ya da tıbbi gerekçelerle gebeliğin devam edememesi durumunda kürtaj ile gebelik sonlandırma olur. Kürtaj yöntemleri arasında en güvenli yöntem vakumlu kürtajdır. Şayet kürtaj, istenmeyen gebelik sebebiyle yapılıyorsa, gebeliğin 10. Haftasına kadar yasal olarak kürtaj yapılabilmektedir. 10. Haftayı geçmiş ise gebelikte yasal olarak kürtaj yaptırma hakkın bulunmamaktadır.
Gebelikde uzman tarafından yapılan takipte fetüsün kalp atışının olmadığının tespiti ya da sakatlık engel çeşitli sendromlar / hastalıklar vb. gözlenmesi halinde yapılan kürtaja tedavi amaçlı (terapötik) kürtaj adı verilmektedir. İşlem öncesinde gebenin genel sağlık durumuyla ilgili tetkikler yapılır, ultrason sistemleri ile ceninin uterus yani rahim dışındaki yerleşim durumu izlenir. Gebenin sağlık durumunda engel teşkil edecek bir husus olup olmadığı tespit edilir. Yukarıda da bahsedildiği üzere kürtaj genel ya da lokal anestezi ile yapılabilir. Genellikle; lokal anestezi daha önce doğum yapmış kişilerde kolaylıkla uygulanabilir. Lokal anestezide rahim ağzının iki uç bölgesine lokal anestezik ilaçlar enjekte edilir. İşlem süresince duyulan tek acı bu lokal anesteziklerin enjeksiyonu sırasındaki minimal acıdır. İşlemin genel anestezi durumunda ise; mutlaka bir anestezi uzmanı ya da teknikerinin bulunması gerekir. Genellikle ilk gebeliklerde ya da önceki doğumlarda sezaryen doğum yapılmış ise genel anestezi tercih edilir.
Öncelikle serviks enfeksiyona karşı önlem amaçlı özel dezenfektan sıvılarla temizlenir. Sonrasında uterusun yani rahmin ağzı spekulum adı verilen bir alet vasıtasıyla sabitlenir. Aletler aracılığıyla rahim ağzı genişletilir sonrasında rahmin temizlenmesi, ceninin tahliyesi işlemi gerçekleşir.
KÜRTAJ SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR ?
• 2 ila 3 gün kanaması tarzında kanamalarınız olacaktır.
• Eğer kürtaj sonrası hemen kanamanız olmazsa bir hafta sonra gibi bir zaman sonra hafif sancı olabilir.
• Bu süre içinde karın ve kasık ağrılarınız olabilir, bu ağrılarınızı hafifletmek için bir ağrı kesici kullanabilirsiniz.
• Sonraki adet kanamanız 3 ila 6 hafta sonra olacaktır.
Bu süre içerisinde ;
Küvete-havuza, denize girmek yasaktır. (operasyon günü dahil duş alabilirsiniz ,amaç vajene su ve bu gibi mikrop kapmayı sağlayabilecek şeylerin girmesini engellemektir)
• Deniz veya havuza girmeniz gerekirse en erken kürtajdan 10 gün sonra suya gireceğimiz sürece tampon kullanarak girebilirsiniz.
• Cinsel ilişki 1 hafta kesinlikle yasaktır. (Daha sonra prezervatif kullanılarak ilişkiye girilebilinir.)
• Kürtajdan sonra sıvı gıdalar ve içecekler hemen içilebilir, bulantı olmazsa daha sonra normal beslenmeye geçilebilir.
• Kürtajdan 2 hafta sonra kontrol randevusu alıp kontrole gelmeniz gerekmektedir.
• İstenmeyen bir gebelikle karşılaşmamak için size uygun doğum kontrolü yöntemini uygulamasını isteyiniz.
• Sağlığınız açısından rutin jinekolojik kontrollerinizi yaptırmanız, 6 ayda bir smear testinizi yaptırmayı ihmal etmeyin.
Bilgilerim gizli kalacak mı?
Bilgilerimin üçüncü şahıslarla paylaşılma ihtimali var mı?
Lütfen merkezimizle iletişime geçin ve tedaviniz de dahil olmak üzere tüm bilgileriniz yasal haklarınız kapsamında tamamen gizlidir (RG 01.08.1998.23420). Üçüncü şahıslara hastalığınız ve tedaviniz hakkında bilgi vermeniz mümkün değildir.
Muayenehaneye başvuru nedeniniz ve size ait kaydedilen tüm bilgiler sizin yasal haklarınız kapsamında (TC Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Yönetmeliği RG 01.08.1998 ,23420) tümüyle gizli tutulacaktır. Başka şahıslara hastalığınız, tedaviniz ve şikayetiniz hakkında bilgi verilmesi mümkün değildir.
Kürtaj E-Devlet / E-Nabız Kayıtları
Gizlilik unsurlarından dolayı e-devlet veya e-nabız gibi kanallarda bu uygulamanın geçmesine izin vermiyoruz. Kürtaj yaptırmak isteyenlerin merak ettiği bir diğer husus e-devlet kayıtları oluyor. Bunun üzerine: Gizli kürtaj hizmetimizden faydalanmanız esas alırız